Kindercoaching


Zit jouw kind niet lekker in zijn of haar vel, of merk je dat jouw kind (even) vastloopt in zijn ontwikkeling? Dan kan de begeleiding van een (kinder)coach uitkomst bieden. 

Ik werk vanuit een holistische visie. Holistische coaching is gebaseerd op het principe dat er een interactie bestaat tussen lichaam, gevoel, energie en denken. Dit houdt in dat een lichamelijke klacht gekoppeld kan worden aan één van de drie andere aspecten. Andersom kunnen geestelijke klachten of storingen in de energiestroom van het lichaam, leiden tot lichamelijke klachten. Een negatief zelfbeeld kan bijvoorbeeld allerlei chronische ziekten veroorzaken.

De klacht wordt dus niet als enige uitgangspunt beschouwd, de oorzaak hiervan is minstens net zo belangrijk.

Ieder kind is uniek en heeft een andere kijk op de wereld. De aanpak voor eenzelfde klacht bij twee verschillende kinderen kan dus totaal verschillend zijn.
Als kindercoach kijk ik naar wat jouw kind nodig heeft om weer in zijn kracht te komen. Hierbij maak ik gebruik van verschillende middelen, zoals therapeutisch tekenen, aromatherapie, massage en overige oefeningen. Naast de coaching van jouw kind, help ik jou als ouder bij het verkrijgen van inzichten en kijken we samen naar wat jij als ouder kunt doen om jouw kind extra ondersteuning te bieden.

Wil jij weten wat ik voor jou of voor je kind kan betekenen, neem dan vrijblijvend contact op. 

Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen

Aroma therapie


Met aromatherapie worden essentiële oliën gebruikt ter bevordering van de gezondheid. De oliën zijn afkomstig van heilzame planten en kruiden en hebben allemaal hun eigen specifieke kwaliteiten. De therapeutische eigenschappen van de oliën hebben invloed op het menselijk lichaam, zowel fysiek als psychisch.

Het woord aromatherapie kan misleidend zijn, omdat het misschien lijkt dat het uitsluitend via het reukorgaan werkt. Dit is niet het geval. De essentiële oliën worden via de huid opgenomen en komen terecht in de bloedbaan. Op die manier hebben essentiële oliën hun uitwerking op het gehele lichaam en alle organen. Dat dit zo is, kan gedemonstreerd worden door en knoflookteentje op de zool van de voet te wrijven; de essentiële olie wordt door de bloedbaan opgenomen en even later kan de smaak van de knoflook in de mond geproefd worden! Essentiële oliën worden langzaam opgenomen door het lichaam. Dit proces kan wel 24 tot 36 uur duren. De moleculen van essentiële oliën worden via de longblaasjes in de longen opgenomen door het bloed. Het bloed wordt via de bloedsomloop naar het hart vervoerd en door het hele lichaam getransporteerd.

Aromatherapie kan op verschillende manieren worden toegepast. Denk hierbij aan het inzetten bij een massage, als prikkeltherapie met behulp van wrijfolie, voetenbaden en verdamping.

Holistische massage


Een liefdevol, positief huidcontact is belangrijk voor het lichaamsbewustzijn, maar ook voor het zelfbewustzijn. Door liefdevol aanraken maakt men het hormoon oxytocine aan. Oxytocine zorgt onder andere voor een gevoel van veiligheid en ontspanning.

Een massage is een goede manier om de essentiële behoefte aan lichamelijk contact te bevredigen. Het kan helpen het immuunsysteem te versterken, stress af te laten nemen en helemaal te ontspannen. Daarbij is het een mooie methode om weer helemaal in je eigen kracht te zetten.

Masseren is heilzaam voor iedereen. Vooral drukke, onrustige kinderen en volwassenen hebben hier baat bij.

De holistische massage is opgebouwd uit drie onderdelen:

  1. Hoofdmassage: Via het hoofd komen de gehele dag alle zintuiglijke indrukken binnen. Soms wordt dit te veel en ontstaat er spanning op en in het hoofd. Door middel van de hoofdmassage kun je de rust in zowel je hoofd als de rest van het lijf terugkrijgen.
  2. Buikmassage: In de buik verteer je voedsel, maar ook emoties. Bij een teveel aan indrukken of emoties kan de spanning zich vastzetten in de buik, met fysieke klachten als gevolg (denk aan: buikpijn, obstipatie, diarree en hoofdpijn). Met de buikmassage krijgen de emoties weer de ruimte, waardoor de spanning losgelaten kan worden.
  3. Voetmassage: De voeten weerspiegelen het hele lichaam. Een voetmassage heeft daarom uitwerking op spanning in het gehele lichaam. De voetmassage helpt om blokkades op te heffen, zodat het lichaam zichzelf kan herstellen en de energie weer goed kan doorstromen.

Om het zelfherstellend vermogen van het lichaam extra te prikkelen, wordt er tijdens de massage gebruik gemaakt van massageolie met etherische olie.