Holistiche massage

Een liefdevol, positief huidcontact is belangrijk voor het lichaamsbewustzijn, maar ook voor het zelfbewustzijn. Door liefdevol aanraken maakt men het hormoon oxytocine aan. Oxytocine zorgt onder andere voor een gevoel van veiligheid en ontspanning.

Een massage is een goede manier om de essentiële behoefte aan lichamelijk contact te bevredigen. Het kan helpen het immuunsysteem te versterken, stress af te laten nemen en helemaal te ontspannen. Daarbij is het een mooie methode om weer helemaal in je eigen kracht te zetten.

Masseren is heilzaam voor iedereen. Vooral drukke, onrustige kinderen en volwassenen hebben hier baat bij.

De holistische massage is opgebouwd uit drie onderdelen:
1. Hoofdmassage: Via het hoofd komen de gehele dag alle zintuiglijke indrukken binnen. Soms wordt dit te veel en ontstaat er spanning op en in het hoofd. Door middel van de hoofdmassage kun je de rust in zowel je hoofd als de rest van het lijf terugkrijgen.

  1. Buikmassage: In de buik verteer je voedsel, maar ook emoties. Bij een teveel aan indrukken of emoties kan de spanning zich vastzetten in de buik, met fysieke klachten als gevolg (denk aan: buikpijn, obstipatie, diarree en hoofdpijn). Met de buikmassage krijgen de emoties weer de ruimte, waardoor de spanning losgelaten kan worden.
    3. Voetmassage: De voeten weerspiegelen het hele lichaam. Een voetmassage heeft daarom uitwerking op spanning in het gehele lichaam. De voetmassage helpt om blokkades op te heffen, zodat het lichaam zichzelf kan herstellen en de energie weer goed kan doorstromen.

 

Om het zelfherstellend vermogen van het lichaam extra te prikkelen, wordt er tijdens de massage gebruik gemaakt van massageolie met etherische olie.